Συνέντευξη το 2011 που έδωσαν στην Espesso

Μια συνέντευξη το 2011 που έδωσαν στην Espesso

Οι Il Volo είναι μια παρέα πιτσιρικάδων που προέκυψαν από ριάλιτι και εντυπωσιάζουν πολύ κόσμο σε Ευρώπη και Αμερική. Το τρίο έκανε κάτι που ονειρεύονται εκατομμύρια παιδιά: πήγαν στο «American Idol» έχοντας στις αποσκευές τους την επιτυχημένη συμμετοχή και παρουσία τους σε ένα αντίστοιχο ριάλιτι της πατρίδας τους. Εκλεψαν τις εντυπώσεις και σε χρόνο μηδέν εξελίχτηκαν σε ένα από τα πιο καυτά νέα ονόματα της δισκογραφίας. 

Τρεις τινέιτζερ από τον Νότο της Ιταλίας, που πληρούν τα χαρακτηριστικά μιας τυπικής boy-band: ο ωραίος 15χρονος Gianluca Ginoble, ο ευφυής 17χρονος Piero Barone και ο αστείος 16χρονος Ignazio Boschetto. Σε μια υπερατλαντική πτήση πάνω από τον πλανήτη τραγουδώντας το «Sole mio»! Πώς βρέθηκαν όμως από την ιταλική τηλεόραση στο «American Idol» στις 19 Μαΐου; Γνωρίστε τους μέσα από μια αποκαλυπτική συνέντευξη που μας παραχώρησαν.

- Πότε ξεκινήσατε το τραγούδι;

Ignazio Boschetto: Αρχισα να λέω τα τραγούδια που αγαπούσαν οι γονείς μου στα δυόμισι. Ο Πιέρο στα τρία του τραγουδούσε με τον παππού του, που λάτρευε την όπερα. Και ο Τζιανλούκα πριν πατήσει τα τρία ήξερε τα τραγούδια που άκουγε στο ραδιόφωνο. Σοβαρά όμως ξεκινήσαμε μαθήματα μουσικής πριν από δύο χρόνια.

- Πώς συναντηθήκατε;

Piero Barone: Βρεθήκαμε σε ένα σόου της ιταλικής τηλεόρασης, όπου ο παραγωγός σκέφτηκε να τραγουδήσουμε μαζί, και έτσι γίναμε γκρουπ και ονομαστήκαμε IL VOLO, που σημαίνει δύο πράγματα: η μουσική μάς δίνει την αίσθηση της πτήσης. Θέλουμε το τραγούδι μας να απλωθεί πάνω από τον κόσμο. Το πρώτο μας τραγούδι ήταν το «Sole mio».

- Με αυτό το τραγούδι το 2009 κερδίσατε το πρώτο βραβείο του ιταλικού μουσικού σόου «Ti Lascio Una Canzone» («Leavin’ You a Song»). 
Στο σόου μάλιστα εμφανίστηκε κάποια στιγμή ο Μποτσέλι συγκινημένος που ο Τζιανλούκα ερμήνευσε ένα δικό του τραγούδι τόσο πειστικά. 

- Τι νομίζετε ότι κάνει το γκρουπ σας τόσο ξεχωριστό;

Gianluca Ginoble: Η φωνή. Για πρώτη φορά τρία αγόρια τραγουδούν αυτό το είδος μουσικής. Εχουμε διαφορετικές φωνές, οι άλλοι είναι τενοροι κι εγώ βαρυτονος, κι όμως τραγουδάμε με μια φωνή, κι όταν μας ακούσεις χωρίς να μας βλέπεις, έχεις την αίσθηση ότι τραγουδάει κάποιος γύρω στα τριάντα με σαράντα. Αυτό μας είπε άλλωστε και ο Τόνι Ρένις όταν μας ανακάλυψε. Αυτό είπε και ο Μποτσέλι, που σάστισα όταν τον είδα στο σόου και τον ευχαριστώ. Τον Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε στην Ιταλία το άλμπουμ που σε λιγότερο από τρεις μήνες έγινε πλατινένιο χωρίς Τύπο και airplay, με κάνα δυο μόνο τηλεοπτικές εμφανίσεις. Στην παρέα προστέθηκε τότε και ο μάνατζερ των Aerosmith Στιβ Λέμπερ. 
Piero: Χρωστάμε πολλά στον θρυλικό Κουίνσι Τζόουνς που μας κάλεσε να εκπροσωπήσουμε την Ιταλία στο τραγούδι «We Are The World: 25 for Haiti», όπου μας πρόσεξαν καλλιτέχνες που δεν περιμέναμε ποτέ να συναντήσουμε, όπως οι Σελίνε Ντιόν, Μπάρμπρα Στρέιζαντ και Τζος Γκρόμπαν. Ετσι βρεθήκαμε και στο «American Idol»!

- Στις 19 Μαΐου σας παρακολούθησαν 30 εκατ. τηλεθεατές. Πώς νιώσατε;

Gianluca: Δύο λέξεις μόνο θα πω: Τζένιφερ Λόπεζ! Με το που είδαμε τη J.Lo, μας κόπηκε η ανάσα. Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τίποτε, τραγουδήσαμε σαν μέσα σε όνειρο...

- Το άλμπουμ σας πούλησε 500.000 αντίτυπα. Βρέθηκε στη 10η θέση του Billboard pop chart και στην 1η του κλασικού, στο Νο 2 των i-tunes και έγινε το Νο 1 σε πωλήσεις άλμπουμ στο Amazon. 

Ignazio: Προσευχόμαστε, κι αν είναι όνειρο, τουλάχιστον ας κρατήσει. Το ταξίδι αποδείχτηκε μακρύτερο από ό,τι θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί. Από τον Μάιο που ταξιδέψαμε στις ΗΠΑ, όπου τραγουδήσαμε στο πάρτι των Grammy και συναντήσαμε τη Lady Gaga, έως τον Ιούνιο και Ιούλιο, που περιοδεύσαμε σε όλη σχεδόν την Ευρώπη και το Μεξικό, και τον Αύγουστο στην Ασία, την Αυστραλία και στον Καναδά έως τώρα, που θα εμφανιστούμε σε δεκαεπτά πόλεις της Αμερικής, ένα θα πω: δεν μπορούμε να το πιστέψουμε!

«Ακούω Lady Gaga και Eminem. Είμαστε ακόμη 16άρηδες»
- Εκτός από το «Sole mio», ερμηνεύετε και άλλα τραγούδια, άλλοτε ποπ και άλλοτε τραγούδια γραμμένα ειδικά για εσάς, όπως αυτό του Ενιο Μορικόνε. Ποια είναι η αγαπημένη σας μουσική;
Ignazio: Ακούμε όλα τα είδη μουσικής. Από Ελβις Πρίσλεϊ μέχρι Παβαρότι. 
Gianluca: To «Il Volo» είναι ένα κλασικό, ποπ άλμπουμ, όπου ξεχωρίζω το τραγούδι των Ρένις - Μορικόνε «E Piu Ti Penso». Σου έρχεται να το τραγουδήσεις στο πρώτο κορίτσι που θα ερωτευτείς. Οσο για το τι μουσική ακούω, η απάντηση είναι Lady Gaga, Eminem, Black Eyed Peas. Αλλωστε, είμαστε ακόμη 16άρηδες, τι περίμενες;

0 σχόλια: